Hvalpe dagbog

Vi vil afholde “hvalpedage” for de nye hundeejere på nedenstående datoer

Lørdag d. 18.maj  kl. 13 – 16

lørdag d. 1. juni kl. 13 – 16

Søndag d. 16. juni kl. 13 – 16 (hvalpeudvælgelse)

Torsdag d. 2. maj

I dag er hvalpene nøjagtig 1 uge gamle og de trives i den grad. Alle hvalpene har fordoblet deres vægt i løbet af den sidste uge!image

Vi vejer hvalpene hver dag for at følge om de vokser, som de skal. Fødselsvægten var knap 1/2 kilo for alle hvalpene,- nu vejer de knapt et kilo.

Der er ellers “kamp” ved mælkebaren, når der er 8 til at dele 9 “udskænkningssteder”… men det går rigtigt fint….

når sulten melder sig, så sker det dog ikke i stilhed…vi kan høre dem over hele huset. Så det bliver ikke til specielt meget søvn lige for tiden….

Vi mistede desværre en hanhund, som af uransagelige årsager døde næste  nat. Det var ret træls for at sige det på godt jysk, da vi desværre måtte ringe til en hvalpekøber og sige vi ikke kunne levere alligevel – ØV!

Torsdag d. 2. maj

Så er de små pus blevet 2 uger og har fået halsbånd på, så vi kan kende den fra hinanden. Desuden har vi besluttet hvad hvalpenes navne bliver på stambogen. Da det er Feenys første kuld, så bliver det naturligvis med A navne!

Sort han: Alvin – blå halsbånd

Sort han: Aslan – grøn halsbånd

Sort tæve: Alma – rødt halsbånd

Sort tæve: Athene -beige halsbånd

Gul tæve: Alba – orange halsbånd

Gul tæve: Ally – Gul halsbånd

Gul tæve: Aggie – sort halsbånd

Gul tæve: Aya – brun  halsbånd

Fredag d. 17. maj

Hvalpene vokser stadigvæk rigtigt godt, næsten alt for hurtigt, da de er nogle små sjove og kønne banditter. Derfor har det også været nødvendigt at bygge til og udvide boligen.

De er også begyndt at få fast føde I form af opblødt hundemad. Det er de allerede rigtig gode til at håndtere….desværre kommer der så bare det mere ud i den anden ende…😳

 

Torsdag d. 23. maj

Det går dælme stærkt med de små banditter. De har nu fået tænder, som de bruger flittigt, når man sidder på gulvet ved dem. Hvalpe er ikke udpræget strømpe venlige….

Desuden er får de nu mere og mere fast føde, hvilket også kan ses på deres størrelse. De trives særdeles godt…

De har også været på “græs” for første gang i denne uge – det tog de i ualmindelig stiv arm! Verdenen skulle undersøges, selvom græsset var noget mærkeligt, grønt noget…

 

Fredag d. 30. maj

Hvalpegården er blevet udvidet endnu engang, da de nu er så store, at de har brug for lidt mere plads. Vi har lavet en lille udbygning på vores lille hundegård, så hvalpene har egen “gårdhave”

De nyder i fulde drag at være udenfor, når vejret tillader det. 

  

Desuden har de i dag fået deres anden ormekur, noget rødt stads, som de dog lapper i sig i fin stil.

Eller vokser de stadigvæk helt efter planen og tager fint på. De har nu en kampvægt på mellem 3,5 og knap 4 kilo, så det går stærkt.

 

Torsdag d. 13. juni

Der er igen sket meget siden sidste opdatering. Hvalpene har været til “serviceeftersyn” hos dyrlægen og er blevet chippet, vaccineret og efterset i alle ender og kanter. Dyrlægen var godt tilfreds med hvad hun så, men 3 af hvalpene havde lidt snævre pladsforhold til hjørnetænderne, men det ville rette sig.

Og de vokser stadigvæk ganske godt,- de vejer nu mellem 5,5 0g 6,0kg, så de er ved at være nogle solide bamser.

Hvalpene tog desuden chipningen i stiv arm uden at pive over det, så det var rigtigt godt!

Desuden har de været på deres første biltur til søen, hvor de rigtig hyggede sig. En af hvalpene strøg direkte ud i søen og tog sig en lille svømmetur, da hun absolut ville have et blad i søen!? Det har vi aldrig oplevet før i så en tidlig alder.

Vi har lavet et lille billedegalleri af turen, som kan ses her:

Comments are closed.